Laddar

Fastighetsjättens miljonköp i Malmö – för 390 miljoner kronor

Förvärvar eftertraktade lägenheter i Malmö.

delningar

Fastighetsbolaget Heimstaden har förvärvat en fastighet i Malmö från Shall Fastigheter AB för 390 miljoner kronor, rapporterar Fastighetsnytt. Det rör sig om Malmö Studenthus i Kryddgården som omfattar 665 lägenheter.

– Lägenheterna är eftertraktade och verksamheten sköts väldigt bra tack vare de anställda som finns på plats, säger Johan Jaxell, transaktionsansvarig på Heimstaden, till Fastighetsnytt.

Fastigheten har en uthyrningsyta på 19 500 kvadratmeter och i avtalet ingår också en byggrätt om runt 20 000 kvadratmeter BTA. Det motsvarar cirka 200 lägenheter och lokaler.

– Vi ser att detta blir ett bra komplement till vårt befintliga bestånd i Malmö och möjligheten att utveckla området ytterligare i och med byggrätten är ett stort plus, säger Johan Jaxell.

Den 31 maj sker tillträde.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?