Facebook varnar för bugg – miljontals användare drabbade

. - Foto: Matilda Larsson

Hela 6,8 miljoner Facebookanvändare ska vara berörda, enligt företaget. "Vi ber om ursäkt".

8 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var senast i oktober som Facebook hamnade i rejält blåsväder efter en hackerattack där 30 miljoner användare drabbades och intrånget sågs som det största i Facebooks historia, enligt New York Times. Nu är det dags igen.

Facebook upptäckte nämligen nyligen en mycket allvarlig bugg i deras system. Buggen innebär att miljontals användares privata foton har läckt ut till över 1 500 olika tredjepartsappar.

Totalt är hela 6,8 miljoner användare drabbade, enligt Facebook själva.

Det handlar om bilder som har delats på Facebook privat, bilder som har börjat laddas upp men som avbrutits innan de slutförts samt foton från Facebook Stories. Facebook förklarar att de lagrar kopior av de bilder som inte har laddats upp fullständigt i tre dagar innan de raderas, men nu ska alltså även dessa har läckt ut.

”Vi ber om ursäkt att detta har hänt. Tidigt nästa vecka ska vi lansera verktyg för våra app-utvecklare som ska reda ut vilka människor som använder deras appar och som kan ha drabbats av buggen”skriver företaget.

Läckan ska ha pågått mellan den 13 och 25 september. Facebook ska ha upptäckt buggen den 25 september och då åtgärdat problemet.

Bilder som har delats via Facebooks chattapp "Messenger" ska dock inte ha påverkats, men däremot foton från "Facebook Marketplace" och Facebook stories" har läckt ut till 876 olika apputvecklare.

Facebook meddelar att man inom kort kommer att skicka ut ett meddelande till användare som har drabbats.

FAKTA

FAKTA:

Facebookläckan i oktober 2018:

Av de 30 miljoner som drabbades, kom hackarna åt detaljerad information om 14 miljoner användare. Det rörde sig om information som mejladresser, kön, telefonnummer, de 15 senaste sökningarna på Facebook med mera.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar