Laddar

EXTRA: Tullens smarta drag – smugglare blev grundlurade

Nu döms flera män till fängelse och utvisning efter att ha smugglat in stora mängder kokain och heroin i Sverige.

delningar

Det var på eftermiddagen den 12 juni 2017 som de båda männen färdades över Öresundsbron från Danmark till Sverige. En man i 20-årsåldern körde bilen, och passageraren var en man i 40-årsåldern. 

Vid Lernacken togs bilen ut för kontroll och tullen genomsökte bilen utan männens närvaro. De fick sedan godkänt att fortsätta sin färd norrut genom Sverige.

Vad de inte visste var att tullen under reservhjulet i bilens bagageutrymme hade hittat 280 sväljkapslar innehållande misstänkt narkotika. Istället för att ta männen på bar gärning byttes kapslarna ut mot grus och spanare följde sedan efter männen på vägen. Dessutom avlyssnades deras telefoner.

Syftet var att kunna gripa även mottagaren av narkotikan. 

Till slut stannade bilen till i Oxelösund där en annan man träffade de båda männen och tillsammans gick de till mannens bostad. Efter ett tag lämnade de platsen i bilen och blev kort därefter gripna av polis.

Det visade sig efter analys att kapslarna innehöll sammanlagt 2146,91 gram kokain och 624,3 gram heroin och nu döms männen till fängelse samt utvisning.

Mannen i 20-årsåldern döms till fängelse i 4 år och 4 månader och mannen i 40-årsåldern till fem år och fem månader. De får inte återvända på tio respektive 15 år.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?