EXTRA: Tre personer misshandlade häst på Jägersro

Hästarna på bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. - Foto: Mostphotos

"Det hela är avskyvärt", säger Svensk Galopps vd Fredrik Reuterskiöld.

7 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var i fredags, den 15 juni, som en häst ska ha blivit misshandlad av tre personer under Jägersro Galopp. Det skriver tidningen Travronden.

En av hästarna protesterade inför ett lopp och ville inte kliva in i startboxen. Det är i samband med detta som tre personer misshandlar hästen. Det hela skall bekräftas genom ett videoklipp som delats i sociala medier.

Nu har Svensk Galopp stängt av de tre personerna och går vidare med ärendet till polisen. Under tisdagen skall en anmälan upprättas hos Malmöpolisen.

– Vi tar fullständigt avstånd från det hela, det personerna har gjort får stå för dem. Vi fick nys om det hela då ett videoklipp kom till vår kännedom, där vi kunnat identifiera tre personer. I det läget fanns det inget annat val för oss än att agera. Det hela är avskyvärt och vi tar kraftigt avstånd. Vi från Svensk Galopps sida kommer polisanmäla händelsen, säger vd Fredrik Reuterskiöld till Travronden.

Svensk Galopp kommer även att påbörja och driva igenom en egen utredning för att få klarhet i vad som har hänt och sedermera också genomföra nödvändiga åtgärder.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar