Laddar

EXTRA: Stjärnkomikern gör comeback i Malmö

Gjorde succé i Parlamentet och Melodifestivalen, nu återvänder han till ståuppscenen efter tio års uppehåll.

delningar

Den svenska stjärnkomikerna Björn Gustafsson gör comeback. Efter närmare tio år är det nu klart att han kommer till humorklubben Mack på Moriska Paviljongen den 9 mars, vilket Dygnet Runt var först med att berätta.

– Det är så himla kul. Han hörde av sig till mig för att vi har haft fin kontakt innan. Han är ju extremt älskad även i Skåne, så det ska bli fint, säger Macks grundare Lena Frisk som själv kommer att agera konferencier på ståuppkvällen den 9 mars, till tidningen.

Gustafsson slog igenom stort 2008 i tv-programmet Parlamentet. Han röstades samma år fram till Sveriges roligaste man av tidningen Aftonbladets läsare.

De flesta minns hans mellanspel under Melodifestivalen tillsammans med Kristian Luuk. Där han bland annat basunerade ut sin kärlek för medprogramledarens dåvarande fru Carina Berg med hjälp av en akustiskt gitarr. Sedan dess har han synts i diverse film- och tv-roller. Inte minst som nazist i succéfilmen ”King Fury” från 2015.

Gustafsson kommer även göra ett gästspel på ståuppklubben Norra Brunn i Stockholm med sex framträdanden med start i morgon den 28 februari.