Laddar

TV: Här spelas IS-låt – på Mix Megapols frekvens

(Uppdaterad 15.00): Här försöker terrororganisationen rekrytera i Malmö – spelade upp låt på Mix Megapols frekvens. Hör låten på 24Play.

delningar

På fredagsmorgonen ska många radiolyssnare ha fått en chock när de rattade in radiostationen Mix Megapol. Från Danny Saucedo, Ed Sheeran och Carly Rae Jepsen till – en rekryteringslåt från IS. IS rekryteringslåt ”For the sake of Allah” spelades upp vid 08.30-tiden på morgonen.

– Det är någon som har gått in med piratsändare över vår frekvens, och stört ut den genom att sända ut denna låt. Vi kommer att polisanmäla detta och rapportera det till Post- och telestyrelsen, säger Jakob Gravestam, informationschef på Bauer Media, till 24Malmö.se.

Hur ser ni på detta? – Det är naturligtvis väldigt allvarligt, i synnerhet när man har spelat upp en låt som handlar om rekrytering till IS. Vi ser det som väldigt allvarligt, och därför polisanmäler vi det.

Har många lyssnare hört av sig? – Ja, det är väldigt många som har ringt till oss om detta. Vi är väldigt glada för att folk är uppmärksamma, och ser som sagt allvarligt på det inträffade.

Enligt en lyssnare som hört av sig till 24Malmö.se spelades låten flera gånger, och totalt pågick det i cirka 30 minuter.

– Jag tänkte flera gånger att de hade fått ordning på det, men då hördes låten igen. Och den låten uppmanar både till det ena och andra. Det var ju ingen låt som någon spelade upp av misstag, så var känslan, säger hon till 24Malmö.

– Det kan nog stämma, ja, bekräftar Jakob Gravestam.

Kan ni göra något för att förhindra detta i framtiden? – Det är väldigt svårt. Om man har en piratsändare så har man möjlighet att gå in och ta över en frekvens. Vi har polisanmält det och rapporterat in det till Post- och telestyrelsen, säger Jakob Gravestam.

Det är oklart vem som ligger bakom kapningen.

Se tv-klippet när låten spelas upp på Mix Megapols frekvens på 24 Play.