Laddar

EXTRA: Polisen utreder mord på man i 30-årsåldern – privatperson larmade

En privatperson slog larm efter att ha hittat livlös person. Polisen: "Vi befinner oss i inledning av en utredning om grovt brott"

delningar

En man i 30-årsåldern hittades livlös av en privatperson alldeles i närheten av Nydalaskolan på Kollegiegatan i Malmö under natten till torsdagen.

Klockan 00:05 togs larmet emot av polis och räddningstjänst och mannen kunde konstateras död på sjukhuset.

Polisen har under natten inlett en förundersökning gällande mord eftersom visa skador på mannen tyder på att han utsatts för våld.

 

Polisens presstalesperson Lars Förstell. Foto: André Kvist

– Vi har gjort en brottsplatsundersökning på platsen och säkrat en del fynd. Vad det är vill jag inte gå närmre in på, säger Lars Förstell, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Mannen tillhör inte de personer som sysslar med grov kriminalitet i Malmö som polisen haft speciellt fokus på under året. Han är inte heller känd av polisen sedan tidigare.

– Just nu jobbar vi med att söka alla tänkbara uppgifter kring mannen för att hitta tänkbart motiv bakom dådet. Vi har kontakt med anhöriga och polispersonal kommer vara på platsen hela dagen i syfte att komma i kontakt med personer i området.

Vilken typ av skador rör det sig om? 

– Det är skador som vi bedömer att han inte tillfogat sig själv. Därför utreds ärendet som mord alternativ dråp, säger Lars Förstell och fortsätter;

– Vi befinner oss i inledning av en utredning om grovt brott och vi kan inte lämna ut detaljer.

 

Polisen hoppas nu kunna få hjälp av allmänheten gällande iakttagelser i området kring Nydalaskolan vid den aktuella tidpunkten.

Vi håller på att söka kontakt med personer på platsen och är intresserade av alla tänkbara uppgifter, säger Lars Förstell.

 

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?