Laddar

EXTRA: Polisen söker nyckelbevis efter brutala mordet – behöver allmänhetens hjälp

Kan vara direkt avgörande enligt polisen som nu går ut med en efterlysning.

delningar

Det var på kvällen den 25 september 2016 som polisen larmades till en skottlossning på Censorsgatan i Malmö.

Fyra män befann sig i en bil när de blev beskjutna med automateld efterföljda av okända gärningsmän på en moped. En mindre biljakt inleddes innan de flyende männen kraschade in i ett träd.

En ung man, endast 19 år gammal, sköts då till döds och de tre andra skadades svårt.

Polisen har arbetat med en mängd förhör efter den aktuella händelsen och ett stort antal personer blev vittnen till det hänsynslösa mordet.

Uppgifter har nåt polisen om att någon ska ha filmat delar av händelsen, filmer som ska ha fångat gärningsmännen eller delar av dessa.

– I utredningen finns uppgifter för att man filmat på platsen i samband med att brottet begås. Det ska finnas en eller flera filmer som filmats när brottet ägde rum, ska man kunna se gärningsmännen, det är här jag  vill ha hjälp av media och allmänheten, säger Niklas Kirchhoff, utredare vid Malmöpolisen.

Polisen betonar att filmen, som kan vara direkt avgörande för utredningen, kan lämnas in anonymt.

– Vi är inte intresserade av vem som filmat utan det är innehållet. Har man den här filmen kan man vara helt anonym och lämna in ett kuvert till polisen. Det är innehållet som är det viktiga, säger Niklas Kirschhoff.

Ett flertal personer, däribland lekande barn befann sig i närheten av brottsplatsen vid tidpunkten. Ett av gärningsmännens skott gick även in i en lägenhetsruta i samband med att bilen besköts, vilket utsatte de boende för livsfara.

– Det som är oroväckande är den totala hänsynslösheten som gärningsmännen visar. Det är totalt likgiltigt mot människorna i området.

Polisen söker även ytterligare upplysningar om mordet från allmänheten.

– Det kan finnas människor som sett något och inte talat med oss, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?