EXTRA: Misstänkt överfallsvåldtäkt – polis söker vittnen

Foto: Filip Beijer

Polisen söker vittnen till händelsen.

6 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Vid 03-tiden under natten till onsdagen inkom uppgifter till polisen gällande att ett misstänkt våldsbrott hade skett vid Möllevångstorget i Malmö. Polis spärrade av området och tekniker skickades till den misstänkta brottsplatsen. Polisen ville inledningsvis inte kommentera exakt vad som hade hänt.

– Det finns en anledning till att vi håller oss väldigt vaga just nu. Vi hoppas få in vittnesuppgifter som är så ofärgade som möjligt, säger Kim Hild, presstalesperson vid ledningscentralen syd till 24Malmö under onsdagsmorgonen.

En stund senare, klockan 08:15, bekräftade polisen på sin hemsida att det rör sig om en händelse som rubriceras som våldtäkt där en kvinna skall ha drabbats utomhus.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska en yngre kvinna ha blivit förföljd och påhoppad vid ett elskåp på Södra Skolgatan. Området runt hundrastplatsen spärrades av och man ska även ha kallat in tekniker med hundar för att söka spår.

"Polisen söker vittnen till händelsen, har du gjort några observationer i området kring Möllevångstorget under natten? Vänligen ring polisen på 114 14.", skriver polisen på sin hemsida.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar