EXTRA: Misstänks för flera våldtäkter – här är polisens fantombild

Foto: Polisen

Efter flera våldtäkter i Malmö – här är polisens signalement.

10 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Polisen i Malmö jagar en misstänkt våldtäktsman och har nu släppt en fantombild. Polisen misstänker att gärningsmannen har utfört två våldtäkter i Malmö – den 22 maj i Rosengård och den 2 juni i närheten av Ribersborgsstranden i Malmö. Vid den andra händelsen har den misstänkte även misshandlat kvinnan, som fick föras med ambulans till sjukhus.

– Vi vet att det är samma gärningsman, vi har teknisk bevisning i form av DNA från båda brottsplatserna. Vi misstänkte det redan från början, med tanke på modus, som man kallar det. Att cykla efter kvinnor. Vi trodde också att det var samma gärningsman med tanke på det våld som utövades, säger Ola Lavie till Kvällsposten.

Enligt polisens signalement på mannen ska han ha mörkt hår, mörka ögon och vara mellan 25-40 år. Han ska vara cirka 170-180 centimeter lång och beskrivs vara lite större, samt mycket stark. Nu vädjar polisen om hjälp att hitta våldtäktsmannen.

– Vi behöver fler hjälp från allmänheten för att lyckas fånga den här mannen. Vi släppte en video på när han cyklade i somras, och det gav en del tips. Nu behöver vi fler tips för att ringa in honom, säger åklagaren Ola Lavie till Kvällsposten.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar