EXTRA: Man skjuten till döds i Malmö

Foto: Läsarbild

(Uppdaterad 10.13) En skottlossning inträffade i Malmö under onsdagsmorgonen.

8 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Polis och ambulans larmades under onsdagsmorgonen till Södra skolgatan i Malmö med anledning av en skottlossning. Larmet om att skott hade avlossats inkom till polisen vid 08.30-tiden och när patrullerna anlände till platsen anträffades en skottskadad man i 50-årsåldern. Drygt en timme senare bekräftade polisen på sin hemsida att mannen har avlidit.

– Vi får in flera samtal om skottlossningen och vi jobbar nu med att prata med eventuella vittnen och lokalisera personer som kan ha sett händelsen eller delar av händelseförloppet, säger Maya Forstenius, presstalesperson vid polisens ledningscentral region Syd.

Polisen spärrade omedelbart av ett område och påbörjade utredningsarbetet. Kriminaltekniker beställdes till platsen och en förundersökning om mord har inletts.

Vet man hur skytten lämnade platsen?

– Det är ingenting som är bekräftat i nuläget. Det finns olika uppgifter kring det och det är också någonting som vi är intresserade av att få in mer information om, säger Maya Forstenius.

Polisen är angelägna om att få in tips från allmänheten gällande händelsen. Det går bra att ta kontakt med någon av poliserna på platsen eller att ringa 114 14.

– Det är ingen gripen just nu, säger Maya Forstenius vid 10-tiden.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar