Laddar

EXTRA: Man häktad i samma utredning som MFF-spelaren

22-åringen är på sannolika skäl misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn.

delningar

En 22-årig man har begärts häktad misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn. Fallet ingår i samma utredning som den mot MFF-spelaren som är häktad sedan början av februari, rapporterar Kvällsposten.

Brottet ska ha begåtts i Malmö under våren 2017. Mannen, som var anhållen i sin frånvaro, greps på torsdagen och är inte bosatt i Malmö. Enligt häktningsframställan ska han ha varit i Malmö en eller flera gånger under perioden april-maj 2017. Tidsperioden sammanfaller delvis med samma tidpunkter för de brott som MFF-spelaren misstänks ha begått.

Kammaråklagare Rickard Darrell har tidigare meddelat att utredningen mot MFF-spelaren är inne i ett slutskede. Men på grund av att en ny misstänkt nu är inblandad kan utredningen försenas.

”Förundersökningen kan inte slutföras inom föreskriven tid”, skrev Rickard Darell i sin framställan till tingsrätten.

Häktningsförhandlingen inleddes klockan tolv på söndagen. 22-åringen förnekar brott och motsatte sig häktning. Tingsrätten gick dock på åklagarens linje.

– Det är sannolika skäl för att han gjort sig skyldig till sexuellt utnyttjande. Han ska därför häktas, säger domaren Christina Nilsson.

Relaterade artiklar