Laddar

EXTRA: Höjda röster för att rädda populärt dansställe

Hundratals människor vill att Cuba Café öppnar igen.

delningar

I förra veckan kom nyheten om att Cuba Café kommer att avvecklas, detta trots att det finns intressenter.

En av anledningarna var att grannarna störde sig på den höga ljudnivån. Från kommunens sida menade man att det var lönlöst att att bedriva nattklubbsverksamhet när det finns ett föreläggande om decibelbegränsning.

Nu ställer sig hundratals bakom medborgarförslaget att öppna Cuba Café på nytt.

”Cuba Café lägger ner enligt besked och dans på kvällarna ska inte fortsätta då det stör grannarna. Vi är många Malmöbor som fortsatt vill dansa salas under sommaren”, skriver insändaren och fortsätter:

”Med detta initiativ vill vi att Cuba Café finns kvar och att musik fortsatt kan spelas så att det inte stör grannars. Till exempel genom att begränsa ljudnivån eller avsluta innan midnatt.”

Några som stöttar initiativet skriver så här:

– Stäng inte detta fantastiska ställe! Latinodansare kommer dit från hela södra Sverige.

– Cuba café är närmast att beskriva som ett landmärke och borde vara en självklarhet för Malmö stad att bevara. Det är inte många dansställen som förenar Malmöbor och besökare/ turister i så många olika åldrar och samhällsgrupper som Cuba café gjort i över 10 år.

– Cuba Café har varit en institution för latinamerikansk dans i över tio år! Låt dansen få behålla denna plats i Malmö, det är kultur och historia som inte ska få försvinna!

I skrivande stund har 240 personer skrivit under och än fler har visat stöd på sociala medier.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?