Laddar

EXTRA: Galnaste loppet kommer till Malmö

Tio gigantiska uppblåsbara hinder står mellan dig och mållinjen.

delningar

Premissen är som vanligt, du har fem kilometer framför dig och du ska ta dig förbi mållinjen så fort du bara kan. Det finns dock en hake, eller egentligen tio stycken. Längs banan har man nämligen placerat ut tio stycken uppblåsbara hinder i olika former och svårighetsgrader.

Löpfesten Gung-Ho kommer till Malmö 25 augusti. Arrangörerna berättar att det endast går ut på att ha kul.

– Vi kallar det ”Fun-run”, vi har tagit bort tävlingen och gjort om så att det går ut på att använda kroppen och ha en fantastisk upplevelse med vänner och familj. Det är socialt nöje snarare än en tidbaserad tävling, berättar Christian Thomsen, ansvarig för Gung-Ho Nordics vid Basic Event.

– Allt handlar om att hitta ens inre barn.

 

Från förra årets tävling i Köpenhamn. Foto: Basic Event.

Löpfesten startade i Storbritannien 2015. Förra sommaren hölls det för första gången i Skandinavien, då i Köpenhamn och Reykjavik. Nu har turen kommit till Sverige.

Hindren är enorma. Den största heter Walking on the Moon och är 32,5 meter lång, 12 meter bred och 5,3 meter hög. Större än ett hus.

– Det finns uppgifter om att den brittiska versionen, som är ännu större, ska vara det största uppblåsbara objektet i världen, men jag är inte säker på det.

Alla hinder är uppkallade efter musikhits från 1980- och 1990-talen. Till exempel finns The Final Countdown, Start me up, Under pressure och så vidare.

På plats kommer det finns dans och musik, ansiktsmålningar, flodtrucks och mycket annat.

Vad gör ni om det regnar?

– Hindrena klarar regn, vi har lite vatten här och där för att det ska gå snabbar, regn gör det bara roligare. Men vi hoppas förstås på sommarsol, säger Christian Thomsen.

 

Hindret Final Countdown. Foto: Basic Event.

Namnet Gung-Ho klingar väldigt asiatiskt. Det finns också en sådan koppling, berättar Thomsen. Under andra världskriget när amerikanska soldater var stationerade i Hong Kong så utvecklades uttrycket när man skulle ge sig in i strid eller träna. Enkelt översatt betyder det att arbeta tillsammans eller gå ”all-in” Idag är det en fras som används brett i bland annat Storbritannien.

Det är första gången i Sverige och Malmö, hur många hoppas ni deltar?

– Det finns ingen gräns för hur många som deltar. Vi har Gung-Ho i Köpenhamn den 8 september vilket kan påverka, men för Malmös del är det första gången och vi tror på runt 3 000 deltagare, säger Christian Thomsen.

Den 25 augustiRibersborgsstranden drar löpfesten igång. Biljetter finns att köpa redan nu.

Gung-Ho i Sverige:

28 april Vallamassivet, Linköping.

19 maj Gärdets sportfält, Stockholm.

25 augusti Ribersborgsstranden, Malmö.

15 september Mariehemsängarna, Umeå.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?