Laddar

EXTRA: Brandbomber kastades mot judiska församlingen

Polisen utreder försök till mordbrand efter upptäckten under måndagsmorgonen.

delningar

Två flaskor som misstänks innehålla brandfarligt material lokaliserades vid judiska församlingens kapell i Malmö under måndagsmorgonen, vilket P4 Malmöhus rapporterade först om.

Polisen kan konstatera att flaskorna har brunnit, men någon skada ska inte ha skett på församlingens lokaler.

En anmälan om försök till mordbrand har upprättats av polisen som säkrat spår i samband med att den första patrullen skickades till platsen under måndagsförmiddagen.

Om händelsen har någon koppling till lördagens demonstration vid Möllevångstorget där hot om våld mot judar ropades från demonstrationsdeltagarna är för tidigt att säga.

– Det är omöjligt att i såhär tidigt skede bedöma om det finns samband med det ena eller det andra, vi bedömer att det har skett ett medvetet angrepp och det är därför det utreds av vår hatbrottsgrupp just nu, säger polisens presstalesperson Lars Förstell till P4 Malmöhus.

– Vi ser inga omedelbara kopplingar, däremot känner vi av stämningen och känslorna i hela världen och det syns även här i Malmö. Så det går inte att utesluta att senaste tidens debatt märks även här, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö.

Ännu finns ingen gripen eller misstänkt för attentatsförsöket.

Polisen har säkrat spår och gjort vissa beslag som nu är skickade på analys.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?