Laddar

Erik ska resa Sverige runt på longboard

På tisdag startar resan från Smygehuk, redan dagen efter når han Malmö och sen bär det av norrut.

delningar

När Erik Sanders ska resa Sverige runt, gör han det minst sagt på ett udda sätt. Han ska nämligen under 120 dagar åka longboard runt Sverige. Starten kommer att gå den 1 maj i Smygehuk, som också blir resans målgång.

Den ovanliga idéen kommer från hans behov att ständigt utmana sig själv.

– För mig står äventyret i första rummet. Det är svårt att sätta ord på det, jag behöver helt enkelt utmana mig själv. Jag behöver vara obekväm och ett visst mått av osäkerhet inför om det är möjligt. Jag behöver ett äventyr, säger 31-åriga Erik Sanders.

 

Erik Sanders på färd. Foto: Pressbild.

Resan görs även för att inspirera andra att till att genomföra sina drömmar och idéer. Erik som diagnosticerats med MS när han var 24 år menar att sjukdomen öppnade hans ögon.

– Det är så otroligt enkelt att skjuta på allt det viktiga i livet, det som vi innerst inne vill göra men inte tar oss tid till. Vänta inte, gör det bara. Kan jag bara få några stycken att ändra på sig och skapa en mer aktiv livstil är jag supernöjd.

Starten går i Smygehuk klockan 12:00 den 1 maj, redan dagen efter är han i Malmö. Mellan 4 och 5 mil väntas han göra om dagen. Erik förväntas vara tillbaka den 27 augusti, då har han avverkat över 500 mil.

 

Eriks planerade färd. Foto: Pressbild.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?