Laddar

Erdal Rakip: ”Jag har haft en fantastisk tid”

Nu är det helt, helt klart. Erdal Rakip lämnar Malmö FF.

delningar

I förra veckan avslöjade Svenska fotbollförbundet att Erdal Rakip lämnar Malmö FF i samband med att förbundet presenterade att MFF-stjärnan nobbade vinterturnén i Abu Dhabi.

På tisdagsförmiddagen blev det helt, helt klart att Rakip inte kommer att förlänga sitt kontrakt med mästarklubben. Det bekräftar Malmö FF på sin hemsida.

– Vi har försökt förlänga Erdals avtal men inte lyckats. Han har gått hela vägen i Malmö FF och har de senaste två säsongerna utvecklats otroligt mycket. Vi önskar honom all lycka ute i fotbollseuropa och hoppas att han återvänder en dag, säger Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF.

Erdal Rakip gjorde allsvensk debut hösten 2013. Sedan dess har han vunnit fyra SM-guld, spelat i Champions League och i Europa League.

Totalt blev det 90 allsvenska matcher och 17 Europamatcher i himmelsblått för MFF-produkten.

– Jag har haft en fantastisk tid med fyra SM-guld och spel i Champions League som stora ögonblick. Nu tar jag ett nytt steg i karriären, men vill gärna återvända till min moderklubb Malmö FF en dag, säger Erdal Rakip.

Med största sannolikhet kommer Erdal Rakip att skriva på för den portugisiska storklubben Benfica inom den närmsta tiden, rapporterar tidningen A Bola.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?