Laddar

Emmas lyxiga tacovariant – en ”ny” vinnande maträtt

Imorgon börjar ny vecka, vilket innebär nya möjligheter. Ge en av Emmas tacovarianter möjligheten att bli en ny vinnande rätt i köket.

delningar

Den klassiska fredagstacon i all ära, men taco går att variera i all oändlighet – bara fantasin sätter stopp. Om du, som Emma tycker att taco är en av livets rätter bör du pröva på denna lättlagade och enkla laxtaco, som med fördel kan ätas i ett salladsblad istället för tortillabröd.

”Garanterat gott och piffar till vardagen lite extra”

Pulled laxtaco med fruktig bönsalsa och myntayoghurt. 

– En annan version av vår trendiga tacofredag. Här får du en saftig, kryddrik ugnsbakad lax som bryts av med en syrlig myntayoghurt och söt bönsalsa. Klart på blott 30 minuter! Testa styr matvagnen mot fiskdisken – mums!

Du behöver Pulled lax 4 st laxfiléer, tinade 2 tsk salt 2 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 2 tsk lökpulver 4 msk smör Fruktig bönsalsa 1 pkt blandade bönor (ca 300 g) 1 mogen mango 2 st stora tomater ½ st rödlök 1 näve koriander, eller persilja 2 krm salt Myntayoghurt 1 dl créme fraiche 1 matyoghurt 1 kruka färsk mynta 2 tsk citronsaft

Tillbehör Tortillabröd och/eller tacoskal Gurka Kruksallad

Gör så här Sätt ungen på 150 °C. Blanda samtliga kryddor. Rulla och gnid in kryddorna överallt på filéerna. Placera fisken på bakplåtspapper på plåt i ungen ca 20 min, eller tills fisken uppnått en grad av 50 °C (liten kärna i).

 

Skölj bönorna i kallt vatten. Hacka tomater, rödlök och mango i mindre bitar. Blanda samman allt med salt och finhackad koriander eller persilja.

Hacka mynta. Blanda med créme fraiche, matyoghurt och citronsaft.

Halvera gurkan på längden och gröp ur kärnhuset. Skiva upp gurkan i ”båtar”. Skölj salladen i kallt vatten.

Ta ut fisken ur ugnen och lägg på en klick smör på varje filé. Dra isär fisken med två gafflar. Nu är det dags att servera! Börja med att lägga i ett salladsblad i tortillabröden. Varva med bönsalsa, myntasås, gurka och lax.

Smaklig måltid!