Laddar

Emma Knyckare kommer till Malmö

Har skapat rubriker för sin mansfria festival, nu sätter hon upp scenföreställningen "Årets mama".

delningar

I höst ger sig komikern Emma Knyckare ut på Sverigeturné med föreställningen ”Årets mama”. Detta är Knyckars första egna scenföreställning som kommer ta henne till sammanlagt 12 städer.

– Det ska bli så otroligt gött att få göra den här föreställnings. Det är min första egna show och det är dags att ta mig ut ur lägenheten med alla funderingar och trams jag lurat ihop sedan min dotter Maggan kom, säger hon i ett pressmeddelande.

Föreställningen bygger på Knyckars bok ”Hit med flaskan” och handlar förstås om föräldraskap. Den beskrivs som en ”föreställning om familjeliv, underliv och kärlek”.

Med sig tar hon ett husband bestående av svägerskan och svågern, Matilda Sjöström och Joakim Fritzner.

Emma Knyckare har framförallt gjort rubriker den senaste tiden som initiativtagare till den mansfria festivalen Statement Festival som går av stapeln den 31 augusti till 1 september i Göteborg. Idén kom som en respons på förra årets rapporter om sexuella övergrepp och ofredande på svenska festivaler.

Den 18 oktober klocka 19.30 står Knyckare och husbandet på Moriska Paviljongens scen. Biljetterna släpptes idag den 9 mars.