Laddar

Ekberg efter speciella mötet: ”Vi ligger tvåa välförtjänt”

Det blev ett speciellt möte för Tobias Ekberg som bytte spel i IK Oskarshamn mot IK Pantern.

delningar

IK Pantern besegrade IK Oskarshamn i toppmötet på Malmö Isstadion på tisdagskvällen. Men det var en jämn historia – trots ett stort spelövertag för Pantern.

– Det var väl lite så som vi hade räknat med… toppmatch, hög fart, tajta kamper. Skönt att vi fick ta revansch efter förlusten i Oskarshamn, säger Panterns Tobias Ekberg och fortsätter:

– Jag tycker väl att vi var det bättre laget, även om de tryckte ner oss i tredje perioden. Men vi klarade av det. Skönt med tre poäng!

Och för Tobias Ekberg är det speciellt att möta just IK Oskarshamn. Ett lag som han huserade i under fjolåret.

– Ja, men det är speciellt. Jag spelade ju där förra året. Men det var nog lite mer speciellt i första mötet när man fick komma tillbaka. Det är faktiskt första gången jag får möta ett gammalt lag som jag har varit i tidigare, säger han.

Vad är den stora skillnaden på att spela i Pantern och Oskarshamn? – Det är ett helt annat spel här. Mer fartfylld hockey och mer inblandad som back och det var därför jag gick hit.

Nu ligger ni tvåa i Hockeyallsvenskan. Vad tänker du om det? – Jag vill inte spekulera egentligen… men i fjol var det lika tajta. Förlorar man en så ligger man i mitten. Men nu ligger vi tvåa och det är där vi vill vara.

Är du förvånad över andraplatsen? – Faktiskt inte, om jag ska svara lite halvt oödmjukt. Jag tycker vi ligger tvåa välförtjänt. Vi spelar väldigt bra hockey just nu.

Hockeyallsvenskan IK Pantern–IK Oskarshamn 4–3 (2–3, 2–0, 0–0) Målen: 02.18 1–0 Kim Johansson, (Robin Sterner), 05.35 1–1 PS Victor Löfstedt, 11.46 2–1 Sebastian Strandberg, (Victor Mångs), 12.16 2–2 Arsi Piispanen, (Gustav Olhaver, Victor Löfstedt), 18.44 2–3 Robin Söderqvist, (Jonas Engström, David Berg), 31.12 3–3 Anders Grönlund, (Tobias Ekberg, Kim Johansson), 35.49 4–3 Johan Ivarsson, (Malte Setkov, Sebastian Strandberg). Skottstatistik: 40–22 (16–8, 18–4, 6–10). Utvisningar: IKP: 5×2. IKO: 4×2. Domare: Richard Magnusson. Publik: 812, Malmö Isstadion.

Relaterade artiklar