Efter succén – VM i parken återvänder

Foto: Bildbyrån.

”Förhöjer upplevelsen”.

delningar

Redan I lördags lottades gruppspelet till damernas fotbolls-VM 2019. Sverige lottades till grupp F och bland annat blir det ett nytt klassiker möte mellan Sverige och USA. Nu meddelar dessutom Malmö stad att VM i parken återvänder. Det efter sommarens succé. 

– Det förhöjer upplevelsen att se de stora matcherna i sällskap med andra. Vi får dela våra känslor med varandra. För Malmö som landets ledande fotbollsstad både för damer och herrar är det självklart att ge alla Malmöbor den här möjligheten, säger Andreas Schönström (S), kommunalråd med ansvar för teknik och service i ett pressmeddelande. 

Hittills är Malmö enda platsen i Sverige som planerar för offentliga storbildsvisningar av turneringen. 

– För oss i Malmö och Folkets Park var det en självklarhet att även visa VM 2019 på storbildsskärmar. Stämningen i Folkets Park var fantastisk i somras och vi hoppas på lika många besökare nästa år. Jag hoppas även att fler städer följer efter och väljer att göra egna visningar. 2018 var vi enda staden som visade alla matcher under hela VM. Det gör vi naturligtvis även 2019, säger Felicia Fredriksson, verksamhetsledare i Folkets Park.

Då spelas matcherna: 

11/6 kl 18.00: Chile - Sverige

16/6 kl 15.00: Sverige - Thailand

20/6 kl 21.00: Sverige – USA

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar