Laddar

Efter sjubarnspappans försvinnande: Misstänkt döms till fängelse

Det var nästan ett år sedan som en sjubarnspappa från Malmö försvann spårlöst. En 52-årig man misstänktes ha fört bort pappan och stod åtalad för människorov. Åklagaren yrkade på ett långt fängelsestraff. I dag föll domen.

delningar

Sjubarnspappan har varit försvunnen sedan den 22 juni 2016. En 52-årig man misstänktes för att ha fört bort pappan och kanske även mördat honom. Men bevisen håller inte, enligt åklagaren. Den misstänkta mannen döms nu till fyra års fängelse för synnerligen grov misshandel, rapporterar Aftonbladet, vilket är den lägsta straffet för den typen av brott.

– Vi har inga uppgifter om att han med hot bemäktigat sig och fört bort honom. Därför ska han inte dömas för människorov, säger chefsrådmannen Kristina Andersson till tidningen.

Det starkares beviset är den misstänka mannens bil som påträffades på en pendlarparkering efter försvinnandet. I den fann polisen stora mängder blod från sjubarnspappan.

– Det är väl ingen i den här salen som tror att XX fortfarande är i livet. Med den misshandel som äger rum på det sättet med allt det blod som är i bilen är ju att bedöma som synnerligen grov. Då borde påföljden ligga nära maximumstraffet som är tio år, säger åklagare Pär Andersson. 

52-åringen hävdar att han är oskyldig. Åklagare Pär Andersson har nu några veckor på sig att avgöra om han ska överklaga domen eller inte.

 

Relaterade artiklar