Laddar

Efter knivrånet på bibliotek – slopar kvällsöppet

Slutar med kvälls- och helgöppet, inför stopp av kontanthantering.

delningar

Det var strax innan stängning vid klockan 17 som en maskerad ung rånare gick fram till anställda på biblioteket på Kirseberg.

Den misstänkta gärningspersonen i 15-årsåldern drog kniv och begärde alla pengar och försvann sedan från platsen med sitt byte, skriver Sydsvenskan.

– Det är en fruktansvärd händelse. Personalen i informationsdisken blev naturligtvis chockade, men efter omständigheterna mår de okej. De är på plats under måndagen men tar det lite lugnt. De får samtalsstöd, säger Anna Langefors- Brautigam, sektionschef, till tidningen

På grund av rånet stoppas nu helg- och kvällsöppet. Det innebär att biblioteket stänger klockan 16 resten av april. Men frågan är om det blir varaktig åtgärd.

– Därefter får vi ta ställning till en permanent lösning. Vi hoppas kunna ha våra vanliga öppetidet efter april. Men vi måste först ha en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare.

Även hantering av kontanter tas bort helt och hållet.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?