Laddar

Efter dopinganklagelserna – nu går Zlatan till rätten

Zlatan Ibrahimovic stämmer friidrottsledaren Ulf Karlsson för grovt förtal. Det meddelade landslagskaptenens advokat på måndagen.

delningar

Det var förra veckan som den tidigare förbundskapten för friidrottslandslaget, Ulf Karlsson, anklagade Zlatan Ibrahimovic för att ha varit dopad under sin tid i Juventus.

— Zlatan gick upp tio kilo på ett halvår i Juventus. Jag tror att han var dopad. Det står för mig, sa Karlsson då under en träff på Värmlands idrottshistoriska sällskaps idrottscafé, enligt Nya Wermlandstidningen.

Nu kommer reaktionen från Zlatan. På måndagen lämnade fotbollsstjärnans advokat Fredrik Bogren in en stämningansökan om grovt förtal till Värmlands tingsrätt.

– Ulf Karlssons uttalanden är osanna, grundlösa och mycket allvarliga för Ibrahimovic som enskild individ och idrottsman liksom i förhållande till hans sponsorer och samarbetspartners. Därför måste uttalandena bemötas, vilket nu görs genom att åtal väcks, skriver Bogren i ett mejl till TT.

Fredrik Bogren vill inte ytterligare kommentera detaljerna i stämningsansökan. Ulf Karlsson har senare bett om ursäkt till Zlatan i ett öppet brev.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?