Efter brutala "avrättningen" – polisen vädjar efter filmklipp

Foto: Roland Magnusson, Mostphotos - Foto: Mostphotos

Spaningsledaren tror att filmer kan hjälpa till att identifiera gärningsmannen.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Tisdagen den 4 september sköts en man i 20-årsåldern till dödsDocentgatan. Nu efterlyser polisen fler filmer från mordet.

– Vi vet att personer tog upp sina mobiler och filmade. De här filmerna är viktiga bevis. Därför vill vi komma i kontakt den som filmade eller någon som vet vem som filmade, säger Peter Hansson, spaningsledare, till Aftonbladet.

Flera vittnen såg hur den omaskerade gärningsmannen flydde från platsen på cykel efter dådet, som polisen kallar en "ren avrättning"

– Det är min uppfattning att gärningsmannen ville försäkra sig om att offret skulle dö. Skottet sitter på ett sådant ställe att döden blir oundviklig, säger Peter Hansson till tidningen.

Flera filmklipp från händelseförloppet florerar runt på nätet, och Peter Hansson tror att det kan finnas ännu fler klipp som polisen ännu inte har sett. De skulle kunna vara de sista pusselbitarna som behövs för att lösa fallet. Därför uppmanas nu alla som filmat händelsen, eller vet någon som gjort det, att höra av sig.

Polisen har upprättat ett speciellt telefonnummer ditt vittnen till mordet kan ringa. Numret är 0725 375 77. Även anonyma vittnesmål tas emot.

Polisen har hållit ett hundratal förhör i ärendet, men trots detta har ingen misstänkt gärningsman ännu kunnat gripas.

Mordet den 4 september var det andra i år på Docentgatan. Den 2 februari sköts en 30-årig man också ihjäl där. Två män anhölls för det mordet. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar