Laddar

Efter Big Brother – det här gör Katerina Kazelis i dag

2011 var hon med i Big Brother – men sedan dess har det varit tyst. "Jag är tacksam över mitt liv i dag", säger Katerina Kazelis.

delningar

Under 2011 var Malmöbon Katerina Kazelis med i Kanal 5:s skandalsåpa Big Brother. Där gjorde hon sig snabbt känd som den som packade väskan – och ville åka hem.

– Jag gick ut många gånger frivilligt och var expert på att packa mina väskor. Men varje gång kallade de på mig och sa: ditt kontrakt gäller inte om du går ut frivilligt, säger Katerina Kazelis med ett skratt och fortsätter:

– Folk trodde jag var schizofren när jag fick mina spel. Men det var en enorm belysning på och första gången jag var med i TV.

Hur kommer det sig att det blev Big Brother? – Jag sökte faktiskt aldrig, utan skrev in mig på något som heter statist.se. Efter ett tag blev jag uppringd, men jag tackade nej säkert fem-sex gånger. Och det var verkligen ett stort fett nej. Men till slut tackade jag ja och såg det som ett stort experiment.

Katerina jobbade då som lärare, men sa upp sig strax innan hon skulle vara med i Big Brother. Något som hon vill poängtera.

– Det vill jag verkligen poängtera. Jag fick inte sparken. Jag valde att tacka nej till vikariatet med anledning att jag skulle vara med i Big Brother, säger hon.

Efter 78 dagar i huset åkte Katerina Kazelis slutligen ut. Därefter startade hon en karriär som sångare. Den karriären är dock över sedan länge.

– En jättekort sådan, men fan vad vi var i studion. Vi lyckades aldrig hitta någon bra producent, tyvärr. Jag tycker att jag kunde sjunga, men visst, jag är ingen Whitney Houston. Men jag har gjort flera låtar som aldrig kommit ut, säger hon.

I stället viger den numera 40-åriga Katerina sitt liv åt att vara lärare. Nu jobbar hon som förstelärare på Apelgårdsskolan på Rosengård. Ett jobb som hon älskar.

– Jag brinner mycket för mina ämnen, till exempel matematik. Det beror på att jag själv hade väldigt svårt för det som liten och fick jobba väldigt hårt för att ”knäcka koderna”. Jag trivs jättebra där jag jobbar nu, det är en mångkulturell skola, där man måste kämpa mycket med språket.

Du är väldigt aktiv på sociala medier, framför allt Facebook? – Du vet, det är den här trenden. Bara för att man är lärare ska man se tråkig ut och vara på ett visst sätt. Man ska inte ha gjort skönhetsingrepp eller syssla med musik. Men jag har bevisat att man kan bli en framgångsrik lärare ändå. Det är för mycket jantelag i Sverige.

Katerina fortsätter:

– Jag gjorde mitt första skönhetsingrepp när jag var 35. Då kunde jag inte bli förstelärare på grund av det. Jag blev jättesårad av det. De frågade mig vilket budskap det sänder till mina elever. Men man måste se skillnad på privatliv och hur man är på jobbet.

Varför har du valt att göra skönhetsingrepp? – Du vet, jag hade så fantastiskt snygga bröst till jag var 35, men sedan hände något. Men efter att jag gjort en hårförlängning och sedan fått mitt hår kapat blev jag tvungen att gå till läkaren. När jag satt där såg jag snygga bröst på någon affisch och tänkte: Ska jag inte ha något hår så ska jag fan ha mina bröst.

Du säger verkligen vad du tycker och tänker? – Det gör jag alltid. Jag hade aldrig kunnat bli en Carolina Gynning, de vet vad man kan säga. Men jag har inget sådant filter. Även om jag filtrerar för barnen på jobbet.

Bortsett från läraryrket och barnen finns det en annan sak som är viktig för Katerina: religionen. Hon är grekisk ortodox sedan lång tid tillbaka.

– Jag tror på Gud till 100 procent och försöker vara en bra kristen. Jag är till och med ordförande i den grekisk ortodoxa kyrkan och ber på kvällarna.

Vad drömmer du i dag? – Jag är tacksam över mitt liv i dag. Det har jag inte varit tidigare. Jag har ett bra jobb, lägenhet, två hundar och familj. I framtiden önskar jag att få barn. Jag har gjort allt jag velat, dansat galet och rest.

Katerina Kazelis Ålder: 40. Familj: Mamma, bror, kusin och hundarna Akilles och Zlatan. Yrke: Förstelärare på Apelgårdsskolan. Bästa med Malmö: Att det är väldigt mångkulturellt, närheten till Köpenhamn. Sämsta med Malmö: Kriminaliteten.

 

Relaterade artiklar

Programmet är spikat för Sommarscen Malmö 2018

Sommarscen Malmö 2018 är åtta veckor av kulturupplevelser, med musik, teater, dans, litteratur och film i en salig blandning. Nu är programmet spikat och det innehåller 153 programpunkter på 44 olika spelplatser i Malmö.