Laddar

Dubbla kopparstölder på Spillepengen: ”Ovanligt”

Under helgen har någon tagit sig in och stulit kopparfragment på området.

delningar

Sysavs avfallsanläggningSpillepengen utsattes under helgen för två stölder av koppar. Någon ska ha klippt upp stängslet och tagit sig in.

– Vi har funnit hjulspår från någon form av kärra som troligen lastats med kopparskrot, säger Nils Norling, polisens presstalesperson.

Metallen är i väldigt små bitar, mellan 1 och 300 millimeter. Polisen behandlar det som två separata stölder som både upptäcktes på måndagsmorgonen.

I det ena fallet stals drygt 25 liter kopparfragment från en 100-literstunna. I det andra är det oklart hur mycket som har stulits. Ett kilo koppar är värt mellan 20 och 40 kronor.

– Vi ser den här typen av stölder ibland på våra återvinningscentraler. Då gäller det främst elektronik och batterier som innehåller metaller som är värdefulla. Men inne på avfallsanläggningen är det väldigt ovanligt, säger Gunilla Carlsson, kommunikationschef vid Sysav.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?