Laddar

Detta granskar Skatteverket extra noga i år

Skatteverket har valt att lägga extra stort fokus på en del saker i årets deklarationer. Här är listan på vad som är prioriterade områden.

delningar

Enligt SVT Nyheter har Skatteverket avslöjat vad som ligger i fokus när Skatteverket granskar årets deklarationer. Stort fokus kommer att läggas på e-handlen, men några andra saker som kommer att prioriteras är bland annat bostadsuthyrning via Airbnb, taxi genom appen Uberpop och sexuella tjänster.

Skatteverket har genom ett samarbete med polisen, Läkemedelsverket och tullen kommit fram till vad som kan beskattas och inte.

– Rent olagliga saker som kokain eller vapen går inte att beskatta. Men på darknet (den skummare delen av internet) är det mycket försäljningar av receptbelagda mediciner. Både förfalskade och äkta och där kan vi kräva skatt på försäljningen, så det kommer vi att titta extra på, säger Rebecca Filis till SVT Nyheter.

Cannabisfrön är inte olagliga att sälja, men när en person driver upp plantan blir det olagligt, vilket gör att handel med cannabisfrön går att beskatta.

Även rot och rutavdrag kommer att granskas extra noggrant i år av Skatteverket där de kommer att granska personer som ägnar sig åt bostadsspekulation och gör rotavdrag för renoveringar, utan att faktiskt bo i den berörda bostaden.

Dessutom har Skatteverket lagt märke till att ett flertal personer inte deklarerar sina hyresinkomster. Den skattefria gränsen är på 40 000 kronor per år, vilket många inte deklarerar för. Dessa personer kommer granskas hårt av Skatteverket.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?