Detonation vid Malmöskola – bombskydd tillkallades

Arkivfoto: Michael Hoffman, Mostphotos

(Uppdaterad: 12.30). En person skäligen misstänkt.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Klockan 10.31 inkom ett larm om en explosion utomhus i Malmö. Enligt de första uppgifterna ska explosionen ha ägt rum på Fosievägen i Malmö. 

Vid 10.43 har räddningstjänsten anlänt till platsen. Någon ambulans ska inte ha skickats till platsen enligt SOS Alarm. Det är oklart vad som smällt.

Polisen meddelar att man larmats till platsen med anledning av att allmänheten hört en hög smäll. Polisen är på plats och undersöker vad det är som orsakat smällen. Enligt polisen finns det initialt inga uppgifter om varken personskador eller materiella skador.

– Vi har fått samtal om en högsmäll i området. Polis, räddningstjänst oh ambulans är kallade till Fosievägen för kontroll av vad som orsakat det, säger Katarina Rusin vid polisen.

Smällen ska ha inträffat vid en skola.

– Jag kan inte säga om det är inne på skolområdet. Men det är vid korsningen Fosievägen/Finlandsgatan som vi är på plats och gör en kontroll.

Klockan 11.43 meddelar polisen att detonationen ska ha skett i anslutning till en skola på Fosievägen. Platsen var initialt avspärrad för teknisk undersökning, men är nu hävda. Nationella bombskyddet har konstaterat att det rör sig om pyroteknik som detonerat.

Enligt polisen har det även konstaterats åverkan på skolbyggnadens fasad. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse och ofredande.

Ingen person är gripen i nuläget, men en person är skäligen misstänkt i utredningen.

Strax innan lunch var polisen klara på plats.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar