Denis organiserar irländsk parad i Malmö: "Fira vår kultur"

På söndag är det St. Patrick's day men redan på lördag kommer paraden att gå genom Malmö.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

På lördag den 16 mars kommer ett grönklätt tåg av människor gå en parad genom Malmö för att fira den irländska högtiden St. Patrick's day. Det är det gaeliska fotbollslaget Malmö GAA som anordnar paraden och Denis O’Riordan, som organiserar paraden, hoppas att mycket folk ansluter till paraden.

Denis O’Riordan utklädd till Sankt Patrick. Foto: Privat

– St. Patrick's day är egentligen den 17:e men vi tänkte gå den 16:e för att det kanske lockar lite fler folk. Just nu är det runt 60 personer som anmält sig men jag hoppas det blir fler, säger Denis O’Riordan.

St. Patricks day är Irlands nationaldag och firas till minne av landets skyddshelgon, Sankt Patrick. Han är även känd som den personen som införde kristendomen på Irland.

Vad betyder St. Patrick's day för dig?

– Det är en dag för att fira vår kultur och vår identitet. Vi bor och kommer från Malmö men det är också bra att uppmärksamma var vi kommer ifrån.

Foto: Privat

Vad förväntar du dig av dagen?

– Det är en familjedag, vi kommer bland annat att ha musik och lite ansiktsmålning för barn. Paraden kommer börja klockan 14 men vi samlas vid Triangeln klockan 13.

Paraden kommer att gå från Triangeln längs Södra Förstadsgatan och genom Gustav Adolfs torg. Paraden avslutas vid en pub där traditionell irländsk musik kommer att spelas.

Så här kommer paraden att gå:

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.