Laddar

Demonstration för rätten till asyl sker i Malmö

Kritiserar flera partiers alltmer restriktiva migrationspolitik.

delningar

Politiska uttalande på nationell nivå har fått flera organisationer att reagera starkt. Missnöjet mot restriktionerna gällande asyl började redan i juni 2016 då begräningslagen började gälla.

Den 12 maj sker en demonstration på Möllevångstorget som en reaktion till den senaste tidens hårdnande migrationspolitik.

”Att tvingas leva med tillfälligt uppehållstillstånd samtidigt som man inte får återförenas med sin familj är inget annat än inhumant. Men politikerna rättfärdigade detta med att säga att lagen ska vara tillfällig”, skriver arrangörerna.

Den 5 maj presenterade Socialdemokraterna sin nya migrationspolitik då begränsninglngen föreslogs bli permanent. Något arrangörerna är starkt kritiska mot.

De är även kritiska mot Sverigedemokraternas planer på att göra det brottsligt att hjälpa papperslösa. Och Moderaterna som vill att S ska ”tänka om” kring gymnasielagen.

”Liknande utspel kommer att fortsätta komma”.

Under parollen”Ta tillbaka asylrätten!”, kommer man på lördag klockan 16.00 genomföra demonstrationen.

Organisationer som ställer sig bakom demonstrationen:

Refugees Welcome Sverige Asylgruppen Malmö Ensamkommandes Förbund InEUmanity Malmö SQI – Svenskt Hbtq Initiativ Ung Vänster Malmö SSU Malmö Unga Feminister Malmö RFSL Ungdom Asylrättsstudenterna Lund & Malmö

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?