De vill skicka avhoppade kriminella till Danmark

Foto: Bengt Hultqvist / Mostphotos.

Myndigheter undersöker möjligheten att skicka avhoppade kriminella till Danmark för att gå lärlingsutbildningar.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Polisen och Malmö stad vill skicka avhoppade kriminella på lärlingsutbildning i Danmark, rapporterar P4 Malmöhus. Flera myndigheter, däribland polismyndigheten, kriminalvården och Malmö stad, undersökte möjligheterna för att göra detta vid ett besök på utbildningscentret TAMU utanför Köpenhamn.

– Jag har varit här tidigare för att undersöka möjligheterna att utveckla det här i Sverige, men det går inte för vi har inte ett lärlingssystem. Nu är jag här för att undersöka möjligheterna att kanske skicka svenska avhoppare hit, säger Susanne Gosenius som jobbar med avhopparverksamhet på Malmöpolisen till P4 Malmöhus.

TAMU, Träningsskolans arbetsmarknadsutbildningar, riktar sig till de som står allra längst från arbetsmarknaden som till exempel avhoppade kriminella och före detta gängmedlemmar. Där kan de gå lärlingsutbildningar inom till exempel metall, bygg eller restaurang och har jobbgaranti om de klarar utbildningen.

– Det här är ett erbjudande vi inte riktigt har i Sverige. Det är ju underkänt på sätt och vis, säger Tobias Eriksson som jobbar med avhopparverksamhet inom Malmö stad till P4 Malmöhus.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar