Laddar

De ska bjuda Malmö på en supershow: ”Glitter och samhällskritik”

Det finns ingen kabaré i hela Sverige som den här, menar de själva. Cabaret Candy Club förbereder fem shower utöver det vanliga på Moriskan.

delningar

Rockringsdans, burlesk och Donald Trump som dansar riverdance. När Cabaret Candy Club har förberett sina fem shower på Moriskan i november vill de publiken ska få se något de aldrig sett förut.

– Alla har redan sett allt på internet, så vi måste tänja på gränserna lite för att folk ska reagera, säger Albin Ganovic, grundare till Cabaret Candy Club.

Han beskriver föreställningen som en blandning av kabaré, burlesk och krogshow. Besökarna ska få se på dans, sång och livemusik. Och några av de bästa cirkusartisterna i världen, om man får tro Albin Ganovic. Dessutom har de smugit in en del samhällskritik.

Donald Trump kommer dansa riverdance, bland annat. Sedan har vi ett nummer som är en hommage till den svenska dubbelmoralen. Baltutlämningen, vapenexporten, tyska arméns tågresor – allt det kommer vi ta upp, säger han.

Kabaré är fortfarande något okänt för många svenskar. Men längre söderut i Europa är traditionen stark.

Berlin är ju huvudstaden, där finns den bästa kabarén. Paris är också en klassisk stad, men i Berlin är det mer nytänkande och innovativt, säger Albin Ganovic.

Cabaret Candy Club har funnits i Helsingborg i sju år, men när de nu lanserar sig i Malmö upplever de att publiken är mer öppen för nya idéer än i Helsingborg.

– Det tog många år för oss att bli erkända i Helsingborg, här känns det som att det går snabbare. Folk är mer öppna för fri kultur, säger Albin Ganovic.

Cabaret Candy Club har premiär på Moriskan den 4 november.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?