Laddar

Därför lämnar Malmös lagkapten mitt i slutspelet: ”Mitt beslut”

Lugi nästa anhalt för den vikarierande Malmö-kaptenen.

delningar

Beskedet kom ett par timmar innan den tredje matchen i semifinalen mellan Malmö och Alingsås i Handbollsligan.

Den för långtidsskadade Robert Månsson vikarierande lagkaptenen Hampus Nygren lämnar klubben för Skåne-konkurrenten Lugi, vilket klubben konfirmerade på sin hemsida.

Ett Lugi som precis som Malmö befinner sig i semifinal (mot Kristianstad).

Efter matchen, som Malmö förlorade efter att ha tappat en femmålsledning, svarade han lugnt på frågorna.

– Malmö värvade Otto (Lagerquist, från just Lugi). Då kände jag att jag behövde en annan utmaning och då hörde Lugi av sig. Tomas (Axnér, Lugis tränare) var positiv från början och jag bor i Lund också. En naturlig övergång.

Det var ditt beslut då? – Ja det var det. Jag kände att det var en ny sportslig utmaning och mindre att pendla, skrattar han.

Men var hjärtat finns är det inga tvivel om.

– Jag ska avsluta med en SM-final i Malmö, det finns inget annat, avslutar han.

–  Jag är väldigt nöjd med att Hampus Nygren ansluter till LUGI nästa säsong. Hampus blir ett perfekt komplement till Marcus Sjöbrink på mittsex. Hampus är inte bara en duktig handbollsspelare, utan även en stark ledargestalt och en kompromisslös lagspelare. Spelare med den karaktären växer sannerligen inte på träd, säger Tomas Axnér, tränare i Lugi.

Handboll, Semifinal 3 av 5 HK Malmö–Alingsås HK: 21-24 (13-9) Målen Malmö: Linus Persson 6, Adam Lönn 5, Fredrik Petersen 4, Jim Andersson 2, Mattias Kvick 2, Anton Blickhammar 2, Arena: Baltiska Hallen Publik: 2352

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?