Laddar

Dansen på Ribban räddad: ”Ytterst glädjande”

Malmö stad ändrar sig och bygger dansgolv.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var beslutat att Malmö stad inte skulle bygga träddäcket för Dans på stranden denna sommar. Något som fått hundratals människor att reagera kritiskt och stötta ett medborgarinitiativ.

Nu står det klart att dansen trots allt blir av, rapporterar Lokaltidningen

– Det stämmer att det var tal om att dra in dansen denna sommar för att vi i stället skulle satsa på andra aktiviteter på andra platser. Men det är ju ett väldigt populärt arrangemang, och besvikelsen har varit stor hos många har vi förstått så nu ändrar vi om i budgeten så att vi får med allt, säger kommunalråd Andreas Schönström (S), till tidningen.

Dansgolvet på Ribban kostade drygt 270 000 kronor förra året, enligt gatukontoret. Till nästa sommar blir det ett permanent dansgolv som kommer medföra en högre kostnad, det är oklart vad det kommer kosta.

Att dansen återvänder till stranden glädjer Öresunds Dansförening som nu ska hålla i arrangemanget för elfte året i rad.

– Detta är ytterst glädjande att höra, säger Håkan Raflund, föreningens ordförande.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?