Laddar

Dahlin hyllar MFF:s ynglingar: ”Är supertalanger”

Den förre MFF-aren och numera agenten, Martin Dahlin, med flera landslagsspelare i sitt stall hyllar de unga förmågorna i Malmö. "Det kommer gå bra för dem", säger han till 24Malmö.se.

delningar

Martin Dahlin huserade i Malmö FF mellan åren 1987 till 1991 dit han värvades av MFF-ikonen Roy Hodgson. 1988 slog han igenom stort och vann både skytteligan samt SM-guld. Tre år senare lämnade anfallaren för spel i det tyska laget Borussia Mönchengladbach där han sedermera öste in mål och blev en stor publikfavorit. Efter bronset i VM 94 där han kom fyra i den totala skytteligan, är han i det närmaste kultförklarad i Sverige.

Numera arbetar han som agent med spelare från hela världen i sitt stall, en bransch han gav sig in i 2001. Under veckan har han besökt Malmös träningar – något som inte är helt ovanligt enligt honom själv.

Vilka från MFF finns i ditt stall? – Det är flera unga spelare som Mattias Svanberg och Teddy Bergqvist. I övrigt är det bland annat Behrang Safari och Markus Rosenberg.

Malmö FF har flera spelare som är uttagna i de olika pojklandslagen, något som Dahlin hyllar. – De är supertalangfulla och jätteduktiga. Jag är övertygad om att det kommer gå bra för dem.

Det är inte aktuellt med förlängning för någon av dina spelare? – (Skratt). Det vet man aldrig.

Martin Dahlin Ålder: 48. Gör: Agent. Aktuell: Rådgivare/Agent till flera spelare i Malmö FF.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?