Laddar

Dags för blodomloppet i Malmö

Skåne behöver 7500 nya blodgivare 2018

delningar

Det är nu på tisdag den 15 maj som det är dags för årets upplaga av Blodomloppet i Malmö. Hela Skåne är i behov av 7500 nya blodgivare under året och loppets syfte är att uppmärksamma vikten av blodgivning.

– Blodomloppets arbetar för ett hälsosammare Sverige där det aldrig ska råda brist på blod. Syftet är att skapa uppmärksamhet och engagemang kring blodgivning och främja en hälsosam livsstil, säger Claes Fagerström, ordförande för föreningen Blodomloppet Sverige i ett pressmeddelande.

Loppet arrangeras på Bulltofta rekreationsområde och omkring 5400 personer är anmälda till loppet i Malmö.

– Blodomloppet är en fin möjlighet att tacka alla våra fantastiska blodgivare som ger av sin tid, så att fler att kan överleva. Vi kan också rekrytera fler nya blodgivare på plats och påminna de blodgivare som inte varit hos oss på ett tag, berättar Ingrid Johansson från Blodcentralen Skåne.

Blodomloppet i Malmö arrangeras av Heleneholms IF och Blodcentralen Skåne.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Roliga onlinespel du måste testa!

Nätet kryllar av spel, det finns en hel hop med dem på den här sajten. När du får ett infall och vill testa något nytt kan du bli sittandes i flera timmar, bläddrandes genom tusentals spel med bara en skärmbild som ledtråd till vilket typ av spel du får.