Då invigs Rosengårds nya station

Foto: Pressbild.

Ska underlätta hållbart resande i staden.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det är den 8 december som station Rosengård invigs mellan klockan 11 och 14. Under de timmarna kommer även ett pågatåg att trafikera sträckan Malmö CHyllie via Rosengård ett antal gånger. Ordinarie trafikstart är satt till den 9 december. 

- Äntligen står Rosengårds station klar. Många har arbetat intensivt för att stationen ska kunna öppnas idag, så att pågatåg kan börja köra på sträckningen som knyter i hop stadens olika delar. Nu blir det lättare att transportera sig miljövänligt i staden och vi kommer att se att nya bostäder och arbetsplatser växa fram runt stationerna både i Rosengård och kring Östervärn. Malmöpendeln och investeringen i Rosengårds station är viktiga för en stad som vill hålla ihop och erbjuda goda livsmiljöer för alla, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Att kontinentalbanan öppnas för persontåg är resultatet av ett EU-finansierat samarbete mellan Malmö stad, Trafikverket och Region Skåne. Förhoppningen är att det nu kommer att gå snabbare att åka kollektivt och hållbart genom staden. Budgeten för byggandet och anpassningen av Rosengård, Östervärn och Persborg har varit 155 miljoner kronor. 

- Vi är mycket glada för Trafikverkets och Malmö stads satsning på hållbart resande. Med våra fina pågatåg kan vi därför nu koppla ihop Skåne med de nya stationerna i Malmö, säger Linus Eriksson, trafikdirektör, Skånetrafiken.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar