Laddar

Cykling ska ge utrikesfödda kvinnor jobb – stor jobbmässa tar plats i Malmö

Storsatsning på att utrikesfödda kvinnor ska få jobb. Idag träffar de arbetsgivarna.

delningar

Klockan nio på torsdagsmorgonen öppnade Arbetsförmedlingen upp dörrarna till Scandic hotel vid Triangeln för att arrangera en jobbträff.

Inbjudna är cirka 200 utrikesfödda kvinnor, som av olika anledningar står utan jobb. På plats möter de ett 30-tal företag och organisationer.

– Målgruppen idag är nyanlända kvinnor som har lite svårt att konkurrera med andra målgrupper. Företagen och organisationerna som är inbjudna vill gärna träffa dessa människor, säger Moragea Collinder på Arbetsförmedlingen.

Jobbträffen är en del i arbetsförmedlingens uppdrag från regeringen, om att få fler kvinnor från andra länder att börja jobba.

En av organisationerna som är på plats är Cykelfrämjandet som lär vuxna cykla, ett transportmedel som inte är lika självklart överallt i världen.

– I Malmö ordnar vi kurser för framförallt utlandsfödda som inte kan cykla. Merparten som kommer till oss är kvinnor men vi har även några män och tonåringar. Vi har kurser från mars till oktober, säger Bodil Sonesson, frivillig instruktör vid cykelfrämjare

Vid sex tillfällen träffas deltagare och kursansvariga och jobbar både praktiskt och teoretiskt. Därefter kan deltagaren cykla själv.

– Efter sex gånger kan man absolut grunderna. Vi kör med en metod för att öva upp balansen, som fungerar på ett liknande sätt som barn lär sig cykla. Vi har blivit inbjudna på rekryteringsmässan för att berätta om vår verksamhet då det kan vara en nyckel till arbetslivet, säger Bodil Sonesson.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?