Cykelutställning ska få fler Malmöbor att nyttja regnvattnet

Foto: Pressbild/VA Syd.

”Att skörda regnvatten är smart”.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

En mobil utställning ska få fler malmöbor att göra plats för vattnet i sina egna trädgårdar. VA Syd vill bland annat göra fler uppmärksamma på de 2500 kronor som VA Syd betalar i ersättning för varje stuprör som som på ett godkänt sätt kopplas bort från ledningsnätet i Malmö

– Genom att synas och finnas där malmöborna rör sig når vi fler. Vi kan inte förvänta oss att folk ska leta upp oss, vi måste leta upp dem, säger Nina Steiner, kommunikatör på VA SYD i ett pressmeddelande. 

Ett specialdesignat skåp på en lastcykel fungerar som reklampelare där cykeln rullar fram. På valda platser stannar cykeln och visar utställningen i ena väggen på skåpet. 

– Att skörda regnvatten är smart, både för att ta vara på det vatten vi har och för att förebygga översvämning när det regnar riktigt mycket. Ju fler som tar hand om regnvattnet från stuprören i trädgården desto bättre. Då hjälps vi åt att avlasta ledningarna när det regnar ordentligt. Dessutom får du prima regnvatten till trädgården under torra dagar, säger Kristina Hall, dagvattenexpert på VA SYD.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar