Laddar

CSN chockhöjde avgift: “Viktigt att betala i tid”

Det kan bli riktigt dyrt om du inte betalar in ditt CSN-lån i tid. Förra året höjde Centrala studiestödsnämnden, CSN, påminnelseavgiften och tjänade mer än en halv miljard på 2015.

delningar

Höjningen av påminnelseavgiften har fått effekt. Nu är det fler som betalar i tid för att undvika avgiften på 450 kronor. I samband med höjningen fick staten in 592 miljoner kronor år 2015 jämfört med 275 miljoner år 2014.

– Om man inte betalar i tid så kommer andra skattebetalare att behöva betala det här i stället. Därför är det viktigt att alla betalar i tid så att vi kan få ett hållbart studiestödssystem, säger Jan Söderholm, ekonomichef på CSN, till SVT Nyheter, och fortsätter:

– Får man en påminnelseavgift på 450 kronor blir man irriterad, det blir jag också. Men om man anstränger sig finns det möjligheter att undvika det.

Söderholm, hänvisar den som har ekonomiska problem att höra av sig till myndigheten för att få hjälp.

Text: Nanna Jami

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?