Byggjätte storsatsar i Malmö – 150 nya arbetstillfällen

Foto: Pressbild/Bauhaus.

"Stärker tillväxten i regionen".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det är byggvaruhuskedjan Bauhaus som fortsätter sin storsatsning i Skåne. Näst på tur är en öppning av ett nytt varuhus i handelsområdet Bernstorp utanför Malmö

Enligt ett pressmeddelande kommer det 17 000 kvadratmeter stora varuhuset utanför Malmö bli ett komplement till Bauhaus befintliga varuhus i Malmöregionen och resultera i runt 150 nya arbetstillfällen. 

– Det här är ett sätt att förenkla för kunderna i området och erbjuda dem bättre service. Det nya varuhuset kommer att ha alla Bauhaus senaste koncept, till exempel montageservice och företagsservice för professionella hantverkare. Att etableringen dessutom innebär att 150 personer kan få arbete stärker tillväxten i regionen, säger Johan Saxne, marknadsdirektör i pressmeddelandet.

Även områdets ägare Red ser positivt på etableringen på Bernstorp. 

– Vi vill eliminera polariseringen och få ett starkt handelsområde i norra Malmö. I och med att Bauhaus etablerar sig i området förstärker vi den geografiska spridningen av två tydliga handelsområden utanför Malmö – ett i norr och ett i söder. BAUHAUS finns redan i Svågertorp och nu finns de även i det norra, Bernstorp. Det skapar en tydlighet i handelsdestinationerna, i likhet med Kungens Kurva och Barkarby utanför Stockholm, vilket är precis vad det här området behöver, säger Ronald Rico, vd på RED.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar