Laddar

Butiksjätten gjorde storförlust: "Vi är inte nöjda"

Klassiska kedjan gjorde jätteförlust: "Klart att det är allvar"

5 personer har regerat på denna nyheten

delningar

Sportkedjorna är pressade av den tuffa konkurrensen och växande e-handeln. Klassiska kedjan Intersport, som grundades på 1960-talet, har under 2018 stängt flera butiker och minskat personalstyrkan på huvudkontoret.

Nu kan dagenshandel.se avslöja att Intersport visade upp ett rörelseresultat på minus 12 miljoner kronor och att man totalt backade med hela 107 miljoner kronor på ”den sista raden”, skriver sajten.

– Vi är inte nöjda med resultatet. Förklaringen ligger i sämre bruttomarginaler, för höga kostnader samt stora engångskostnader för att få företaget på rätt kurs. En stor del engångskostnader hänförs till butiksstängningar som är en konsekvens av ökad e-handel och färre besök till fysiska butiker. Denna utveckling kommer fortlöpa och kvadratmeterhyran för butiker måste justeras till rådande marknadsförutsättningar, säger Intersports vd Marcus Wibergh till sajten..

I en tidigare intervju har Wibergh berättat att Intersport måste hitta tillbaka till ett tydligt kundfokus – och betonat allvaret i den ekonomiska situationen.

– Det är klart att det är allvar. Det är inte första året det är tufft, Intersport har många jobbiga år bakom sig. Kedjan har funnits sedan 1960-talet och är en del av svensk detaljhandel och sportbranschen, men det är ingen automatisk garanti för utvecklingen framåt. Framgång är färskvara! sa han till market.se.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?