Laddar

Busstafsare åtalas för två ofredanden – trakasserade och följde efter tonårsflicka

En av incidenterna fångades på film.

delningar

En 36-årig man åtalas i Malmö tingsrätt misstänkt för att ha ofredat två yngre kvinnor sexuellt vid två olika tillfällen i Malmö. Dessutom satt mannen i polisförvar misstänkt för den ena händelsen, innan han släpptes och ska ha begått den andra.

Den första incidenten inträffade på Gustav Adolfs torg i slutet av april 2017 när en kvinna i 25-årsåldern stötte ihop med mannen som frågade efter en cigarett.

I samband med detta försökte han även kyssa kvinnan på munnen, varpå han blev bortknuffad.

Kvinnan tog till flykt in en butik på torget men mannen tog följe och efter en stund dök han upp igen och antastade henne bakifrån.

Kvinnan larmade då polisen som kunde gripa mannen på torget.

36-åringen fick spendera natten på polisstationen och delgavs misstankarna om sexuellt ofredande. Därefter släpptes han.

Kort därefter utsattes ytterligare ett offer för mannens framfart. Den här gången en flicka i övre tonåren.

Flickan befann sig på en stadsbuss i Malmö när mannen steg på och satte sig bredvid henne. Därefter började han prata med henne och lade handen på flickans lår. Flickan sa ifrån och beskrev senare i polisförhör hur hon kände obehag och till slut valde att lämna bussen.

Mannen reste sig då och följde efter, vilket syns på bussens övervakningsfilmer, som åklagaren använt sig av som bevismaterial.

Till slut avvek mannen när flickan mötte upp med sin pappa.

Tillsammans tog de därefter upp jakten på mannen och hittade honom på busstationen där han och flickan tidigare gått av. På platsen tog de foto på honom, som också används som bevisning.