Laddar

Burgarprofilen skapar sajt – för skitenkel mat

Pierre Orsander är känd för sajten Allt om Burgare. Nu startar han en ny sajt som ska visa hur lätt det kan vara att göra god mat.

delningar

Hemsidan heter Skitgott.se och ska bli Sveriges nya portal för recept till lättlagad mat. Bakom hemsidan står Pierre Orsander från Malmö.

– I flera år har alla som lagat mat bara kastat i massa ingredienser, som man inte riktigt vet varför man behöver. På den här hemsidan ska jag visa hur man kan laga mat med få ingredienser, samt förklara vad varje ingrediens tillför.

Pierre Orsander säger att han själv inte har någon kockbakgrund, men har en stor passion för mat. Det är just de människorna som han vill nå med den nya sajten. Annars arbetar han som grafisk designer på ett bolag i Malmö. Men steget till Skitgott.se är inte lång som man kan tro.

– Jag har alltid älskat mat och gillat att blogga om det. Sen är jag van med att föreläsa och älskar att lära ut saker till människor. Då blev det här ett bra steg. Nu ska jag lära människor om hur enkelt det kan vara att laga god mat, säger Pierre Orsander.

Arbetet med att utveckla hemsidan är i full gång. Snart kommer hemsidan att fyllas av recept, instruktionsvideos och av en videopodcast med några restauranger i Malmö. Pierre ska då få ställa direkta frågor till kockarna och varför vi använder vissa ingredienser.

– Vi är så vana att göra saker att vi bara fortsätter på samma sätt. Men ingen vet varför. Om man tar tacon som ett exempel. Många kockar vet att syra är viktigt i alla rätter. Därmed skulle picklad rödlök vara ett fantastiskt sätt att förgylla tacos. Men det gör i stort sett ingen. Varför måste det bara handla om sallad och gurka? Svaret är enkelt: för det har man alltid gjort.

Han menar att stora delar i matlagningen handlar om hur man med små enkla medel kan förgylla flera rätter.

– Vem som helst kan göra en god hamburgare. Det gäller bara att ha bra råvaror och rätt stekteknik. Det är sånt som jag vill lära människor. Saker som vem som helst kan göra.

Arbetet med den populära bloggen Allt om Burgare kommer att fortsätta. Pierre hoppas att den nya sajten ska vara full med recept innan årsskiftet.

Relaterade artiklar