Laddar

Bröt sig in och bodde i parkerad bil: ”Vistats där i flera dagar och nätter”

Ägaren hade ingen vetskap utan fann bilen nedskräpad och illaluktande.

delningar

En man i 60-årsåldern gjorde en överraskande upptäckt när han öppnade sin bil. Någon hade under en dryg veckas tid sovit och levt i bilen efter att ha brutit sig in.

Mannen hittade gammal mat och dricka, filt och sovsäck. Insidan stank av rök och det var nedskräpat.

Händelsen inträffadeBeritta Gurrisgatan i västra Malmö mellan den 25 och 30 november. Ägaren till bilen hade parkerat och därefter inte använt fordonet, som enligt polisen är i form av en skåpbil, på flera dagar.

– Någon har brutit sig in i hans bil och vistats där i flera dagar och nätter, säger Lars Förstell, polisens presstalesperson.

Hur exakt personen tagit sig in i bilen är oklart. Polisen rubricerar händelsen som olaga intrång men ingen misstänkt finns i nuläget.

– Tyvärr är det inte så mycket vi kan göra eftersom fordonets ägare har gjort en grundlig städning och sedan anmält. Hade det inte städats hade vi kunnat finna spår och DNA.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?