Laddar

Brorsson hoppas på gudomlig stämning: ”Går inte ens att beskriva”

Han ska se till att Malmö FF håller nollan i mötet mot FK Vardar. – Alltid när jag får chansen i såna här matcher brukar jag vara bäst, säger Franz Brorsson.

delningar

Mittbacken Franz Brorsson har blivit given i Malmö FF:s startelva under säsongen. Han är den som kliver in och bildar mittlås med Lasse Nielsen i onsdagens viktiga Champions League-kvalmöte mot FK Vardar.

En lugn och fokuserad Franz Brorsson satte sig i mediacentret efter tisdagens sista träning, som genomfördes bakom lykta dörrar.

– Det var rätt lugnt. Mycket kvadrat för att få igång fötterna. Lite taktiskt och en del fasta situationer. Överlag en väldigt enkel träning, säger Franz Brorsson.

Står inför den tuffaste utmaningen Klockan 19 på onsdagskvällen går Malmö FF in i Champions League-kvalet och mötet ser på förhand ut att bli det tuffaste förstamötet hittills. Förväntningarna är höga från både supportrar och media.

Men Malmö FF, som befinner sig mitt i säsong till skillnad från motståndarna, har tagit förberedelserna med ro. En riktig genomgång av Vardars offensiv får laget först under onsdagen.

– Det känns som ett bättre lag än de andra åren rent generellt. Det känns som om de har bra individuella spelare och ett bra lag. Deras kapten, mittbacken där (Boban Grncharov) har jag kollat lite extra på. Han har en viktig roll.

 

Franz Brorssons CL-debut för två år sedan har gett honom erfarenhet. Då var han han en nödlösning men hanterade det galant. Nu har han blivit given i startelvan. Foto: Bildbyrån

 

”Jag brukar vara bäst när det gäller” Brorsson gjorde CL-debut för två år sedan när Malmö FF åkte till Litauen i mötet med Zalgiris Vilnius och tar med sig mycket från erfarenheten som kom just med det årets Europaspel.

– Jag brukar vara bäst när det gäller. Kollar man Zalgiris förrförra året. Det var en av mina första matcher och jag gjorde riktigt bra matcher där. Alltid när jag får chansen i såna här matcher brukar jag vara bäst, säger Franz Brorsson och poängterar,

– Vi måste se till att vara på topp, annars kan allting hända.  Det gäller att spela med marginal och vara fokuserad i 90-minuter. Om det står 0-0 gäller det att inte ta några onödiga risker.

 

MFF:s supportrar har blivit en mycket viktigt roll för lagets framgångar i Europa. Foto: Bildbyrån.

 

Vill se supportrarna redan på uppvärmningen Stadion ser ut att bli fullsatt och i sociala medier uppmanar supportrarna varandra till att anlända tidigt för att visa stöd redan under uppvärmningarna. Ett koncept som fungerat tidigare och som Brorsson är tacksam för.

– Det ger mycket kraft och som motståndare känns det tufft. Det är ett jättestort plus för oss. De gör det otroligt bra och det är kul om de är där redan på uppvärmningen.

Han minns tidigare Europaäventyr med hemmapubliken och hoppas få uppleva något liknande i år igen.

– Champions League-matcherna mot Salzburg och Celtic var en gudomlig atmosfär. Det går inte ens att beskriva.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?