Laddar

Bröder åtalas för grov misshandel – sparkade liggande person i huvudet

Misshandeln bedöms vara särskilt hänsynslös.

delningar

Det var i mitten av juli förra året som två brödrar, 19 och 23 år gamla, ska ha attackerat två andra unga män i 20-årsåldern på Ramels väg, Rosengård.

Den 19-åriga mannen ska ha hållit fast en av målsägande genom ett strypgrepp samtidigt som han slagit honom flera gånger i ansiktet. Personen faller då till marken.

Den andra målsägande har under tiden blivit slagen flera gånger och neddragen till marken av 23-åringen. Han flyr från platsen in i en närliggande butik.

Därefter ger sig båda bröderna på den första personen.

Enligt en civilpolis som såg händelserna ska den yngre brodern ha utdelat flera ”fotbollsparker” mot offret som ligger på marken. Därefter stampat upprepade gånger mot huvudet för att sedan avsluta med knytnävsslag mot huvudet vilket resulterat i att personen svimmat av.

Efter en stund tar sig de blåslagna två männen från platsen medan polis griper och senare anhåller 19-åringen och 23-åringen misstänkta för grov misshandel.

Brottet bedöms som grovt eftersom de misstänkta visat särskild ”hänsynslöshet och råhet”, enligt stämningsansökan. Närmare tio personerna har varit i närheten och bevittnat misshandeln.

Relaterade artiklar