Brist på donerad bröstmjölk – nyblivna mammor efterlyses

Foto: Serhiy Kobyakov, Mostphotos

Sjukhus i Skåne efterlyser mammor som kan donera bröstmjölk.

delningar

Skånes universitetssjukhus är just nu i stort behov av donerad bröstmjölk. Man har därför gått ut med en uppmaning i sociala medier om att alla som vill och har möjlighet att donera bröstmjölk gärna får kontakta neonatalavdelningarna i Lund eller Malmö, alternativt BB i Ystad.

"För de allra minsta barnen finns inget alternativ – din donerade bröstmjölk räddar liv", skriver Skånes Universitetssjukhus i sitt Facebookinlägg.

– Får vi inte in fler donatorer har vi en stor brist på bröstmjölk inom en månad, säger Elisabeth Olhager, verksamhetschef för neonatalvården på Skånes universitetssjukhus till Kvällsposten, som också har rapporterat om bristen på bröstmjölk.

Elisabeth Olhager berättar för tidningen att det för tillfället är lite färre mammor som donerar mjölk och att det är därför som fler donatorer nu efterlyses.

– Det är inte bra för de små om de inte har tillgång till bröstmjölk, de mår inte helt bra av att få ersättning så väldigt tidigt och vi vill ge dem det bästa, säger hon till Kvällsposten.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar