Laddar

Boxningstjärnan mot comeback – vill ha revansch

Så ska Klara Svensson besegra stora rivalen.

delningar

Malmöbon Klara Svensson är redo för comeback. Och det är superstjärnan Cecilia Braekhus hon vill möta – och få revansch på. Det meddelar hon i ett pressmeddelande från promotorn Sauerland.

– Jag känner mig verkligen fräsch nu. Fysiskt och mentalt är jag utvilad och redo att komma tillbaka. Jag ser fram emot en nystart med duktiga erfarna personer omkring mig, säger Klara Svensson och syftar på sina nya tränare Ulli Wegner och George Bramowski.

Tyskarna, som tidigare tränat just rivalen Cecilia Braekhus.

– George och Ulli tränade Cecilia som amatör och har lärt henne allt hon vet. Hon var definitiv snabbare och mer effektiv med tyskarna. Med de i mitt hörn, vet jag att jag kan slå en henne, säger Klara Svensson.

Svensson, född i Höllviken, siktar på att göra comeback i mars och då ska hon vara redo. Hon var inte nöjd med hur hon presterade i förlustmatchen mot Braekhus.

– Jag tror jag har mycket mer att ge inom boxningen. Fysiskt, var jag inte mig själv i den matchen. Det var frustrerande, för jag vet att jag inte presterade så bra som jag kan – därför vill jag ha returmatchen.

Svensson kommer att pendla mellan Malmö och Tyskland och träna på team Sauerlands Max Schmeling Gym, vid den olympiska arenan i Berlin.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?